KPN Cybercenter GroningenOp vrijdag 12 december 2014 heeft Duocast als eerste hostingprovider een deel van het nieuwe KPN Cybercenter Groningen (CCG), het tweede Tier-3 datacenter in Noord-Nederland, in gebruik genomen. Op maandag 15 december omstreeks 20:00 is de eerste ping verstuurd en ging de infrastructuur van Duocast in CCG feitelijk ‘live’. Zo hebben we een belangrijke pijler onder onze toekomstige dienstverlening gerealiseerd. Duocast streeft altijd naar kwaliteit: alleen op basis van het meest betrouwbare netwerk en de juiste housing partners kunnen we onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn.

ccg_racksTwinning, oftewel het aanbieden van dezelfde diensten op twee verschillende geografische locaties, is daar een essentieel onderdeel van. In de huidige tijd is het eenvoudigweg niet langer verantwoord bedrijfskritieke onderdelen op dezelfde fysieke locatie te concentreren. Met het in gebruik nemen van de eerste vijf racks in het CCG bieden we onze klanten nu de mogelijkheid hun cruciale ICT-componenten te spreiden over twee locaties. Indien gewenst kan dit volledig redundant.

duocast_netwerkTussen onze bestaande locatie – TCN DataHotel Groningen – en CCG is een dark fiber verbinding gerealiseerd. Om de verbinding tussen TCN en CCG te allen tijde te kunnen garanderen is, via de Rekenhal van de Rijksuniversiteit Groningen, een ring gevormd rondom de stad Groningen. Zo worden TCN, CCG en de Rekenhal verbonden. Op deze verbinding kunnen klanten desgewenst een eigen CWDM-kanaal afnemen, een MPLS-verbinding of een reguliere ethernetverbinding. SAN-replicatie over fiberchannel tussen TCN en CCG behoort ook tot de mogelijkheden

De keuze voor CCG is een juiste gebleken. Mede dankzij de snelle levering en goede ondersteuning van KPN hebben we deze uitbreiding ruim binnen de gewenste planning kunnen realiseren. De eerste klant hebben we inmiddels mogen verwelkomen in CCG. Na het upgraden van ons netwerk in 2013 is met Duocast locatie CCG een nieuwe stap gezet in het blijven aanbieden van de best mogelijke dienstverlening voor onze klanten.

De Duocast dienstverlening in CCG bestaat uit, maar is niet beperkt tot:

  • Secured Colocation: 46U rack of 10U rack met 1 tot 6 kW vermogen
  • IP-Transit/Bandbreedte: BGP of statisch gerouteerd, 1 Mbps tot 10 Gbps
  • CWDM kanaal: Via enkele of dubbele route naar twee andere locaties in Groningen
  • MPLS L2VPN: Naar alle on-net locaties, 1 Mbps tot 10 Gbps

Deze diensten kunnen doorgaans binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd worden. We bespreken graag met u hoe twinning gebruikt kan worden voor uw bedrijf en staan altijd klaar voor vragen, zowel van klanten als geïnteresseerden.