In de tweede helft van 2018 voert TCN DataHotel Groningen onderhoudswerkzaamheden uit aan de stroomvoorziening. Deze werkzaamheden hebben invloed op Colo-R, de serverruimte van Duocast.

Als onderdeel van het meerjarenplan en het bijbehorende efficiƫntieplan van TCN zullen de UPS-en op zowel de A-feed als de B-feed worden vervangen.

De werkzaamheden hebben geen invloed op de beschikbaarheid van de stroomvoorziening. Het onderhoud wordt in twee fases uitgevoerd waarbij gescheiden aan de A-feed of de B-feed wordt gewerkt, nooit tegelijk.

Tijdens de werkzaamheden is er geen backup stroomvoorziening op de betreffende powerfeed. Mocht een verstoring optreden op het stroomnet dan zal de betreffende powerfeed uitvallen tot de generatoren zijn opgestart. De powerfeed waarop op dat moment geen werkzaamheden worden uitgevoerd zal beschikbaar blijven. Beide powerfeeds zijn voorzien van een gescheiden no-break installatie.

De werkzaamheden aan de B-feed worden uitgevoerd op 28 juni 2018.
De werkzaamheden aan de A-feed worden uitgevoerd op 21 september 2018.

Update 27-06-2018: tijdens voorbereidende werkzaamheden en tests is een afwijking geconstateerd. Hierdoor zijn de werkzaamheden voor 28 juni tot nader order uitgesteld.

Update 20-09-2018: ook bij het uitvoeren van tests voor de werkzaamheden op 21 september zijn afwijkingen geconstateerd. Het vervangen van de UPS installatie op beide feeds is uitgesteld tot begin 2019.