Duocast_blog_AtomC2000Hardwareproducent Cisco heeft onlangs een waarschuwing afgegeven over een probleem dat een groot aantal producten van de fabrikant treft. Het zogeheten clock signal component stopt na minimaal 18 maanden met functioneren. Dit resulteert in een defect apparaat, omdat andere componenten in het apparaat afhankelijk zijn van dit signaal.

Hoewel Cisco zelf niet bekend wil maken welke leverancier verantwoordelijk is voor het clock signal component, heeft Intel in januari van dit jaar een revisie afgegeven van de documentatie voor de Atom C2000 CPU-serie. Daaruit blijkt dat deze CPU-serie hetzelfde probleem kent. De kans is daarom groot dat niet alleen Cisco apparaten na 18 maanden dienst weigeren, maar dat ook andere appliances met CPU uit deze serie kapot gaan.

In het geval van Cisco gaat het onder andere om de ASA-serie appliances, te weten ASA 5506, ASA 5506W, ASA 5506H, ASA 5508 en ASA 5516. Een volledige lijst en meer details zijn hier te vinden [https://www.theregister.co.uk/2017/02/03/cisco_clock_component_may_fail/], de verklaring van Cisco vindt u hier. [https://www.cisco.com/c/en/us/support/web/clock-signal.html#~overview]

Indien u een van deze apparaten gebruikt zonder servicecontract neem dan contact met ons op. Samen bepalen we dan hoe wij u kunnen assisteren. Voor meer informatie kunt u uiteraard eveneens contact opnemen met onze supportdesk.