Op 4 juli 2013 kondigde Duocast in een mailing richting de klanten een upgrade van het bestaande netwerk aan. Om mee te kunnen groeien met de steeds hoger wordende eisen aan snelheden en hoeveelheden netwerkverkeer is besloten de core routers te vervangen, zowel in Amsterdam en in Groningen.

De voorheen gebruikte routers, Juniper M10i en M7i, konden een maximumcapaciteit van 3,5 Gbit per seconde leveren. Dit sloot niet langer aan bij onze wens hoogwaardige verbindingen op basis van een stabiel netwerk voor onze klanten te kunnen garanderen. In Amsterdam en Groningen zijn daarom de bestaande routers vervangen door vier exemplaren van de Juniper MX80, op iedere locatie twee. De MX80 kan maximaal 80 Gbit per seconde verwerken en maakt daarmee een cruciaal onderdeel uit van onze nieuwe infrastructuur.

Dankzij deze upgrade kunnen we in Groningen 20 Gbit per seconde extra bandbreedte aanbieden, zijn de externe 1 Gbit verbindingen met AMS-IX, NL-IX, Openpeering, Level 3, Globalcrossing en KPN verhoogd naar 10 Gbit per seconde en is de verbinding tussen onze routers in Amsterdam en Groningen uitgebreid tot 20 Gbit.

Op 1 november 2013 hebben we de werkzaamheden afgerond. We kunnen terugblikken op een succesvolle vervanging van cruciale apparatuur en daarmee een uitbreiding van onze capaciteiten. Als colocatieprovider die streeft naar de hoogste kwaliteit zijn we bijzonder trots op het door ons gerealiseerde netwerk. Een schematische weergaven van het netwerk vindt u hier. We hopen dat u als klant er nog vele jaren op blijft bouwen.